Konstutställning Lillemor Bokström – Jan Wiberg – Sofia Wiberg

Många nya tavlor och ännu fler fulingar (och andra roliga ting i keramik) kan du se på Lofta Caffè mellan den 26 maj till den 18 juni kl 11.00 – 16.00 fredagar till söndagar. Det är Lillemor Bokström och Jan Wiberg som visar måleri i helt olika stilar och Sofia Wiberg som bjuder på keramiska alster.
Ja, det blir vernissage med konstnärer på plats lördagen den 27 maj kl 12.00 – 14.00.
Välkommen!

Jan Wiberg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lillemor Bokström

Sofia Wiberg

Utställning Marie Pettersson/Jan Ekberg

Mellan den 5 och 21 maj visar Marie Pettersson akvareller och Jan Ekberg naturfotografier i våra salar. (fre-sön kl 11.00 -16.00)
Marie och Jan jobbade i flera år ihop och sökte upp platser, där det finns orkideer i Sverige. Detta inspirerade till underbara akvareller och fotografier som visas här.
Ihop med text av Simeon Gudjonsson ska bilderna och akvareller bli en bok, som kommer följa upp deras första projekt ”Lockrop”.
Välkommen!

Konsert LOVEFLOWERS

Lördagen den 15 april kl 18.00 spelar LOVEFLOWERS på vår scen.
Det Gunnebo baserad bandet spelar finstämd, musikalsik country med många influencer av folkmusik, singer-songwriter och pop.
Boka din plats 076 319 62 78 – inträdet: 120.- kr/person
Välkommen!

Utställning Kent Berg och Frederik Eliasen

Kent Berg och Frederik Eliasen hade många gemensama intressen och blev vänner.
Med denna utställning vill vi minnas dem två olika personer och visa en mångfald av långt konstnärsskap.
Kent Bergs skapandet visas genom 37 tavlor och objekt. Det finns teckningar, akvareller, akrylmålningar – exakta blyertsdrag och lekfulla träskåp är bara några exempel.
Frederik Eliasens stora målningar varvas med små, precisa tuschritningar.
Välkommen 14 april – 1 maj fredagar – söndagar kl 11.00 – 16.00.

Konsert med Peter Bryngelsson

Söndagen den 2 april kl 17.00 spelar Peter Bryngelsson (Ragnarök/Urban Turban) ”The story of Peter Green” på vår scen.
”Jag kommer alltså att spela och berätta om musiken av Fleetwood Macs grundare Peter Green. Det inkluderar låtar som Albatross, Black Magic Woman och Oh Well. Det är en resa genom det inre av en legend som jagades av både den kommersiellt inriktade musikindustrin såväl som sina egna demoner. Men allt kom ut som fantastiska sånger.”

Inträdet: 180.- kr swish eller kontant vid dörren, vill du boka plats, ring 076 319 62 78.
Lofta Caffè håller öppet innan (för mat och fika) och under konserten (för fika).
Välkommen!

 

Timea Vauger konstutställning ”När jag flyger…..”

Nu öppnar vi: 24 mars börjar vår säsong med en underbar spretig utställning av Timea Vauger. 35 tavlor skapad i olika tekniker och olika tider – värd att njuta.
Utställningen pågår tom 10 april och är öppet fre – sön kl 11.00 – 16.00. Lördagen den 25 mars är det vernissage och Timea bjuder på några låter, framfört och piano- ackompanjerad av henne från vår scen, kl 13.00.
Välkommen!

 

Utställningsprogram för säsong 2023 är klart – det blir många spännande konstnärer att upptäcka – med början den 24 mars!

Timea Vauger/Jönköping öppnar säsongen 2023 med sin utställning ”När jag flyger….”
Hennes tavlor med lekfulla ibland drastiska uttryck visas 24 mars – 10 april.

14 april – 1 maj ställer vi ut vännerna Kent Berg och Frederik Eliasen. Båda konstnärsvänner gick bort men lever kraftfull vidare genom deras verk. Det är Bo och Annmarie Stenhammar, Ylva Berg och Rhiannon Djupdalen som är kuratorer för utställningen.

Marie Pettersson/Vråka målar med naturen som utgångspunkt och med sig har hon naturfotografen Jan Ekberg 5 maj – 21 maj.

Jan Wiberg/ Lillemor Bokström/ Sofia Wiberg/ Västervik formar utställningen 26 maj – 18 juni. Det blir måleri av Jan och Lillemor och roliga fulingar i keramik av Sofia.

Sommaren inledds med konstnärsparet Emilia White Eklund/Västervik och Donia Sander Kilian/Västervik. 22 juni – 6 juli med måleri och decoupage vill dem beröra och väcka medvetenhet om jorden och människan.

Ermias Ekube/Västervik visar en utställning 8 juli – 27 juli. Samtidigt skapar Ermias en stor markmålning med titel ”Still life in nature” utanför Lofta Caffè. För detta utomhusprojekt fick vi bidrag av kommunenen genom KUBIK.

29 juli – 20 augusti är konstnären Lars Isaksson/Vegby här. Han experimenterar gärna med olika material, tekniker, färg, form och ytor.

FOTOHÖST VIII första del 1 – 17 sept visar fotograferna Helena Savio/Nybro och Emmi Rooslig/Öland sina bilder. Helena visar en serie porträt med gamla elever, Emmi en poetisk dokumenterande av hennes generations vibrerande klimatångest.

Andra delen kommer Bertil Hertzberg/Öland att visa naturbilder som han skapade under pandemi. Blommornas väsen framträder – det är stillsamt storslaget. 22 sept – 8 okt.

Viktor Bergman/Västervik satsar på vattenfärg och visar sina tavlor 13 – 29 okt, det blir hans första offentliga utställning.

Säsongsavslutning 3 – 19 nov blir det tavlor av Jessica Granberg/Västervik. Hon skapar med olja som favoriten men akryl, blyerts, tusch- och färgpennor är stilmedel till ljus och mörker, lila och gult, realistiskt och abstrakt, tunt och tjockt med.

Karin Rubin utställning

Ifrån den 20 nov tom 18 dec så visar Karin Rubin sin utställning ”Årstider”.
Det är många olika verk i tovad ull som Karin presenterar här.
Välommen på söndagarna kl 11.00 – 16.00!!!

”Min passion för att jobba med ull började med våttovning och sedan jobba med nål och även Nano tovning. Jag och min man reste runt i Australien  under tre år och då var det lättare att jobba med ull istället för akrylfärg. Jag är helt självlärd när det gäller måla med ull och har efterhand utvecklat min teknik.” Karin Rubin

Akvarellutställning Eva Norström

Mellan 28 okt -13 nov visar Eva Norström många fina akvareller här. Utställning är öppet fre -sön kl 11.00 – 16.00 med vernissage lördagen den 29 oktober.

Välkommen hit!

Akvarellfärger är bångstyriga och lever sitt eget liv, olika färger har olika egenskaper. När man blandar dem med vatten händer olika saker och resultatet kan du aldrig helt bestämma över. Det gör det så spännande att måla akvarell, det är utmanande och blir aldrig långtråkigt. Transparensen och lyskraften lockar mig också, att få fram spänningen mellan ljust och mörkt. Naturen är min främsta inspirationskälla. Hav och fyrar i stormigt väder är dramatiskt och fascinerande att måla. Även blommorna i min trädgård och skogen bakom är återkommande motiv.

https://www.eva-akvarell.com/
https://www.facebook.com/Eva.akvarell/
https://www.facebook.com/evasakvarellkurser/
https://www.instagram.com/evanorstrom49/

Konsert med SIGNEZ

Söndagen den 23 oktober kl 16.00 bjuder SIGNEZ på visor, schlager och kanske lite allsång.
Signez orkester består av fyra herrar på gitarr; Jan Pettersson, Jan-Olof Hjertström, Per-Oskar Hellman och Göran Björklund.
På bas Per-Arne Hellman och på rytminstrument och slagverk Gerd Björklund.
Kapellmästare och ledare är Kristina (Signe) Johansson som spelar piano och dragspel.
Sången hjälper vi alla till med.
Vi är entusiaster och pensionärer från Djursnäs och Helgenäs som tycker om att spela och sjunga. Vår repertoar är allt från visa till schlager.

Biljetterna kostar kr 100.- och du kan boka din plats under 076 319 62 78.
Välkommen!!!