Loading Events

« All Events

Konsert Quilty trio

juli 5 @ 19:30 - 21:00

SEK250

QUILTY Traditional Irish Music
– trio med Dag Westling, Esbjörn Hazelius och Gideon Andersson

Emigrantvisor, sea shanties och ballader om ovanliga livsöden och storslagna äventyr till havs och inte minst de medryckande instrumentallåtarna utgör stommen i detta flärdfulla konsertprogram av irländska folkvisor som en hyllning till kärleken, livets mångfald och rikedom.

Musikgruppen Quilty bildades 1993 och bandet har med åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik.
Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella irländska musiken och rönt stor framgång på sina turnéer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet.

De senaste åren har Quilty turnérat med flera uppmärksammade scenprogram: 2018 med Quiltys 25-års jubileumsturné, från 2020 med Out on the Ocean, och i mars 2023 firades Quiltys 30-årsjubileum med en bejublat Sverigeturné i sällskap av Andy Irvine, en av Irlands mest hyllade folkmusik-ikoner och stor förebild för Quilty.

Inför Folk & Världs-musikgalan 2020 blev Quilty nominerade till utmärkelsen Årets Band.

Musiker: Dag Westling – sång, gitarr, five-string banjo, tin whistle. Gideon Andersson – Irish bouzouki, mandolin, bodhran, sång. Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarr.

Details

Date:
juli 5
Time:
19:30 - 21:00
Cost:
SEK250
Event Category: