Akvarellutställning Viktor Bergman

Mellan den 13 och 29 oktober 2023 kan du besöka Viktor Bergmans akvarellutställning.
Öppettider fre – sön kl 11.00 -16.00.
Lördagen den 14 oktober kl 12.00 – 15.00 blir det vernissage, med Viktor på plats.

Jag började måla vattenfärg för några år sedan, och efter att jag började har jag aldrig kunnat sluta. Det som fick mig att börja måla var när min dåvarande flickvän (nu fru) målade små vattenfärgstavlor som hon satte upp i köket. Efter att jag sett henne måla, provade jag att måla själv för första gången i vuxen ålder, och trots att målandet var mycket tafatt till en början gav det mig stor glädje, vilket gjorde att jag fortsatte måla. År 2023 är första året jag ställer ut mina målningar.

När jag började måla var det landskap och natur som jag främst ville måla. Min kärlek till landskapsmålningar började många år tidigare, när jag såg gamla videor där Bob Ross målade med olja. Jag tycker mycket om att vara i naturen, och att försöka fånga de vackra landskapen jag ser, först som foto och därefter målat med vattenfärg. De flesta målningarna är gjorda med motiv från Västervik med omnejd.