Konsert med Maria och John Holmström

14 juli kl 19.00

Maria Holmström som tidigare hette Maria Andersson är född och uppvuxen i visstaden Västervik. Hon är sångerska och låtskrivare som började sin karriär redan i tonåren då hon spelade på berömda Visfestivalen i Västervik. Efter det har hon haft en mångfacetterad karriär där hon gett ut tre skivor i eget namn i Japan såväl som Sverige. Den senaste ep:n resulterade i en hel del radiospelningar och Marias musik från tidigare skivan The Birds Nest spelas fortfarande på japansk tv.

Förutom sin egen karriär som artist inom pop och visa har Maria även sjungit med kanadensiska Cirque du Soleil i Macau, Kina, i två år. Hon är fast medlem i legendariska Electric Banana Band och har körat bakom artister som Veronica Maggio, Ane Brun och Linnea Olsson.
Maria är utbildad i jazzsång vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

John Holmström är utbildad jazzpianist och kompositör vid Göteborgs Musikhögskola och Trondheim musikkonservatorium. Han är aktiv i en mängd olika jazzkonstellationer i Sverige och Europa; tex Dark Horse, Martin Perret group och egna trion John Holmström trio.

På Lofta Caffè kommer Maria och John framföra ett program i visans och den amerikanska singer-songwritertraditionens tecken.
Tonvikt ligger på Marias egna sånger som hon framfört på olika visscener under åren men även pärlor av fantastiska artister som Joni Mitchell och Bob Dylan står på programmet.

Inträde: 150.-kr boka plats under 076 319 62 78

Välkommen!